Kas

2023-1-TR01-KA122-SCH-000164016 numaralı “Dijital Dönüşümle Nitelikli Öğretmen,Başarılı Okul,Deprem Sonrası Kesintisiz Eğitim” isimli  Erasmus+ projesi kapsamında İspanya’nın Malaga kentinde düzenlenecek öğrenci hareketliliğine katılacak öğrencilerin değerlendirme süreci tamamlanmış olup hareketliliğe katılmaya hak kazanan öğrencilerin asil ve yedek listesi ektedir.

Kazım Karabekir İlkokulu olarak yürüttüğümüz 2019-1-TR01-KA101-069824

no’lu "PLAY MORE LEARN MORE"

(DAHA ÇOK OYNA DAHA ÇOK ÖĞREN)  isimli Erasmus projemiz  Avrupa Komisyonun’nca düzenlenen Avrupa Yenilikçi Öğretim Ödülü'nü (EITA)  almaya hak kazanmıştır.

Okulumuz  Avrupa 'da bu ödülü almaya hak kazanan 32 ülkeden 93 kurum arasında, Türkiye'de ise bu ödülü alan 3 kurumdan biri olma başarısı göstermiştir.

Ekm

Okulumuz sahip olduğu 3 Erasmus projeleri kapsamında 2023 Erasmusdays etkinliklerini gerçekleştirdi.Bu etkinlikler kapsamında Öğrencilerimiz Erasmus konulu etkinlikler yaparken öğretmenlerimiz ise okulumuz  Erasmus+ koordinatörü İbrahim YAZGAN ve proje ekibimiz liderliğinde hazırlanan sunumlarla öğretmenlerimize yönelik bilgilendirme ve Erasmus deneyimlerini paylaşma etkinliklerini  gerçekleştirdiler.

Ekm

2023 yılı Erasmus+ Okul Eğitiminde Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunmuş olduğumuz “Dijital Dönüşüm ile Nitelikli Öğretmen, Başarılı Okul,Deprem Sonrası Kesintisiz Eğitim “ başlıklı  projemiz,Türkiye Ulusal Ajans’ına  sunulan 1750 proje başvurusu içinden uygunluk kriterlerini taşıyan 107 proje arasında yer almaya hak kazanmıştır.

Bu proje kapsamında 2 öğretmenimiz ve 6 öğrencimiz İspanya’nın Malaga kentinde,10  öğretmenimiz ise Hollanda’nın Amsterdam kentinde gerçekleştirilecek hareketliliklere katılma fırsatı elde edeceklerdir.Son beş yılda kabul edilen 3. Erasmus projemiz olması sebebiyle bölgemizde bu alanda rol model olmaya devam etmekteyiz.

Ekm

Okulumuzda yürütülen eTwinning projeleri ve elde edilen Ulusal ve Avrupa kalite etiketleri sayesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca eTwinning okulu olmaya hak kazanmıştır.

Haz

Erasmus + Akreditasyonuna sahip olan Romanya'nın Scoala Gimnaziala Zaharia Stancu okulu öğretmen ve öğrencilerini  1 hafta boyunca okulumuzda misafir ettik. Ekoloji ve Yeşil Çevre konularında okul içi ve okul dışında pek çok etkinlik yaptık

Mrt

Erasmus+ projelerinden sorumlu öğretmenimiz İbrahim Yazgan tarafından 6-10 Mart tarihleri arasında okulumuz öğretmenlerine yönelik AB Projeleri Hazırlama Teknikleri Kursu düzenlenmiştir.

Şbt

Çocuklarımız e twinning proje etkinliklerini sergilediler.

Şbt

Öğretmenlerimiz öğretme etkinliklerini planlarken iş birliği içinde çalışmaktadır.

Şbt

Okulumuz e safety Label bronz etiketi almaya hak kazanmıştır. Bu kapsamda okulumuz eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrim içi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamaktadır.

Şbt

Okulumuz rehber öğretmenleri tarafından "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" konulu seminer tüm sınıflarımıza uygulamalı paylaşılmıştır.

Ekm

Erasmus Günleri (#ErasmusDays) kapsamında 14.10.2022 tarihinde "Daha Çok Oyna Daha Çok Öğren" Erasmus projemizin çıktılarını ve  deneyimlerinizi paylaşmak üzere ilçemizdeki öğretmen arkadaşlarımıza yönelik yaygınlaştırma toplantısını gerçekleştirdik.Projemizin çıktılarını paylaşma fırsatı elde ettiğimiz bu toplantıya katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

Erasmus+  2021-1-ES01-KA122-SCH-000013758 numaralı "Development of social skills and managements of emotions in pandemic period" konulu Erasmus projesinin yaygınlaştırması kapsamında okulumuz  3-İ sınıfı öğrencileri İspanya'nın Malaga kentinden CEIP Benyamina okulu öğrencileri ile etwinning projesini yürüttüler.Proje boyunca sosyal becerilerin gelişimi ve duygu yönetimi konulu etkinlikler gerçekleştirdiler.

Nis

2021-1-ES01-KA122-SCH-000015245 numaralı "21st Century Teachers" isimli Erasmus projesi kapsamında İspanya'nın Valencia kentinden gelen öğretmenlerimizi 4-7 Nisan 2022 tarihleri arasında okulumuzda ağırladık.Bir hafta boyunca proje ekibimiz tarafından öğretmenlerimize 21. Yüzyıl öğretmenlerinin sahip olması gereken yeterlilikler ile ilgili sununları paylaştık ve okulumuzda kullanmış olduğumuz dijital araçları, uygulamaları ve Erasmus projelerimizin çıktılarını paylaşma fırsatı elde ettik.